diumenge, 25 d’abril del 2010

La Ribera del Noguera.

El riu el qual atravessa Les Vernedes i del qual en treuen profit tots els camps que formen aquesta gran esplanada s'anomena: El/la Noguera Pallaressa.
Però apart d'aquests camps de pastura, i altres de cultiu, en especial de Clops (Populus nigra) els quals són destinats a la creació de capses de fusta, trobem també la Ribera del Noguera, és a dir tota la zona que segueix el transcurs del riu.
En aquesta zona i trobem aiguamolls i Vernedes, tot i que no tant sols s'hi troba el Vern (Alnus glutinosa) com a espécie d'arbre, ja que també s'hi troben Salzes (Salix alba), Clops, i uns arbustos molt abundants, les Salanques.

Pel que fa a la fauna, aquesta zona és molt rica i està controlada pels agents forestals.
La pesca està permesa en alguns punts en concret i prohibida en d'altres. L'ocell autòcton més conegut és la merla d'aigua, al Pallars coneguda com l'Aigüerola, encara present tot i els problemes que li genera la pressència d'altres aus depredadores no autòctones com el Bernat Pescaire.
Pel que fa als mamífers, la gran reina és la llúdriga, de la qual se'n han vist diferents exemplars durant els últims anys.


Ribera del riu, i una llarga f
ila de Verns.

Aiguamolls sota un bonic salze.


Transcurs del riu Noguera Pallaressa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada